lørdag 28. april 2012

Ny bokomtale innen skjønnlitteratur

Finn boka i vår katalog

Kammerpiken

Forfatter: Cecilie Enger

Appleton House, England, 1907: Åtte år gamle Hilda Cooper sitter med dinglende bein på kjøkkenet og ser på moren som polerer en sinkvask til den skinner. Den norske dronning Maud, kong Haakon og fire år gamle prins Olav er ventet til sitt engelske feriested.

Røde Kors sykehjem, Oslo, 1992: Hilda Cooper sovner stille inn, 93 år gammel. Et langt liv i Slottets tjeneste er over. Hun opplevde aldri samlivet med en mann, hun stiftet aldri familie. Men hun levde for kjolene, for minnene om dronningen, for plikten (fra forlagets hjemmeside).

I denne vakre lille romanen av Cecilie Enger tegner hun et varmt portrett av to av dronning Mauds kammerpiker som levde sine liv på det norske slott, også i flere tiår etter at dronningen gikk bort. Samtidig som disse kvinnenes livsvalg skildres, knyttes dette opp mot små biter av norsk historie og kvinners stilling i samfunnet på begynnelsen av 1900-tallet. Forfatteren har også i denne romanen lykkes med å skildre hovedkarakterens tanker og følelsesliv på en slik måte at jeg som leser føler at jeg virkelig begynner å kjenne denne personen. Anbefales!

Av Lena Laurin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar