onsdag 14. mars 2012

Lottie Biggs er IKKE desperat


Forfatter: Hayley Long

Lottie Biggs kjenner vi fra "Har det KLIKKA for Lottie Biggs". I årets bok fortsetter hun som før, godt hjulpet av skolens rådgiver, som er prikk lik Johnny Depp. Og det hjelper. Hårfarge er ikke lenger et problem, for Lottie har fått seg lørdagsjobb hos en frisør. Det som imidlertid er et kjempeproblem, det er gutter. Ikke gutter generelt, kanskje. Men Gareth Stingecombe. Og lårene hans. Lidenskap er en vanskelig greie. (Fra forlagets hjemmeside)

 
Dette er bok nummer to om den 15 år gamle Cardiff-jenta Lottie Biggs. Da denne bibliotekaren leste den første boka, irriterte han seg først over at hun var så slitsom. Det var så MYE av Lottie Biggs; hun var veldig høyt oppe og veldig langt nede, og hun gjorde ofte ting uten å tenke seg om først.
I ”Har det klikka for Lottie Biggs?” ble hun etter hvert lagt inn på psykiatrisk avdeling, og fikk diagnosen bipolar (eller manisk-depressiv).
I den nye boka om Lottie er hun sammen med Gareth (og hans mannlige lår). Den forteller om å være sugen på sex (samtidig som hun synes det er veldig skummelt) og om å være redd for å miste bestevenninnen, og samtidig redd for at alt skal tippe over igjen, slik det har gjort før. Boka er full av forskjellige teksttyper og –størrelse + illustrasjoner og fotnoter. Lottie Biggs er fremdeles en ganske hyper jente, men samtidig som hun er slitsom og selvsentrert er hun også morsom, nysgjerrig, påståelig, og, i bunnen, snill.
Bøkene om Lottie er en berg og dal-bane, men de er vel verdt å få med seg.
Av Hans Petter Laberg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar