tirsdag 27. mars 2012

Inside Ring

Originaltittel: La premier cercle
Regi: Laurent Tuel

Filmen handler om den armenske familien Malakian, som på sin mafialignende måte, styrer underverden i Sør-Frankrike. I begynnelsen får vi høre om situasjonen for armenere som utvandret til Frankrike etter 1915 folkemordet. De fleste slo seg ned og begynte i vanlig arbeid, mens andre valgte underverdens kriminalitet. Det eneste disse armenske gangsterne synes å ha til felles er deres kjærlighet til prangende biler og all-svart antrekk. Filmen viser hensynsløse gangstere som stjeler biler, gjør ran og som begår drap i sin hverdag.

Mile Malakian (spilt av Jean Reno) er lederen, og styrer med jernhånd. Hans ønske er at en dag skal hans sønn, Anton (spilt av Gaspard Ulliel) overta etter ham. Anton på sin side har funnet seg en pike, og drømmer om å bryte ut av klanen, for å stifte familie med sin kjære og å starte et lite hotell sammen. Som enhver mafiagruppe holdes den indre gruppen sammen av blodsbånd, og det er ikke like enkelt å bryte ut og snu ryggen til gruppen. Vi følger klanens kamp mot politiet og Antons kamp for å brye fri for å kunne følge sine egne valg.

Filmen er vakkert utformet. Gode skuespillerprestasjoner er også med på å dra filmen opp. At filmen er på fransk, er heller ikke noe negativt. Spenningen blir ikke mindre av den grunn. Filmen står høyt på visuell spenning, men skårer dessverre lavere på originalitet.
Av Eva Dybli

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar