mandag 26. mars 2012

Appelsinsmoothie til påsken?

Påsken nærmer seg nå med stormskritt og for å forberede til påsken legger vi ut noen morsomme påskeoppskrifter på bloggen de neste dagene. Den første oppskriften er basert på Appelsiner, Nordmenn elsker appelsiner, og hver og en av oss spiser hele 7,69 kg per person i året. Og svært mange av disse spises i påsken.

Vi har hatt import av appelsiner i vel 100 år. Vi føler nesten den er en nasjonal frukt som vi ikke kan være foruten. Solgul, vakker og stappfull av gode næringsstoffer er den nærmest en livgivende frukt som vi tar i favn for fullt påsken igjennom. Så en påske uten appelsiner er utenkelig i Norge. Først og fremst nytes appelsinen som den er, i hytteveggen, ved båtpussingen, i sekken på skitur eller på benken i parken. Dernest er den svært anvendelig bl.a. i drikker, desserter, kaker, kremer, smoothie, matsalater, sauser, stekt sammen med lam, svin og kylling, for å nevne noe. Totalt omsettes det 37.730 tonn appelsiner i året her i landet. Den gjennomsnittelige årlige veksten i løpet av de siste 10 år har vært på 1,86 %. Veksten i løpet av det siste året er på 0,59 %. Appelsinen er vår tredje største frukt hva forbruk angår; nest etter bananer og epler.

Her kommer oppskriften på en deilig appelsinsmoothie som det smaker påske og vår av! Mettende og samtidig leskende f.eks. etter skituren.

1 porsjon (bare å doble opp ingrediensene dersom dere er flere som vil ha)
Ingredienser:
1 stk appelsin
1 ss honning
1 dl melonyoghurt
1 ss limesaft
¼ krm kakaopulver

Fremgangsmåte:
Vask appelsinene godt i varmt vann, tørk den og riv skallet.
Skrell den deretter med kniv så alle hvite hinner er borte.
Bland appelsin, honning og yoghurt i en foodprocessor eller i en blender og kjør til blandingen er jevn og fin.
Fyll smoothien i et høyt glass og sikt kakao på toppen.

Oppskriften er hentet fra www.matoppskrift.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar