søndag 26. februar 2012

Knut Torbjørn Eggen er død

Tirsdag den 21. februar 2012 kom den triste meldingen om at tidligere fotballspiller og fotballtrener Knut Torbjørn Eggen er død. Knut Torbjørn, sønn av den kjente fotballtreneren Nils Arne Eggen, ble bare 51 år gammel. På 80- og 90- tallet var han en god fotballspiller i Rosenborg. Knut Torbjørn har spilt over 200 kamper for Rosenborg BK, og han har fire A-landskamper for Norge som spiller. Han har etter sin aktive karriere trent en rekke klubblag, og har de siste årene vært ekspertkommentator for fotball på Viasat samt vært trener på G-19 fotball-landslaget.

Han startet sin trenerkarriere i Aalesund FK i 1994. Tre år senere trente han Moss FK, og der førte han Moss opp i Eliteserien. Etter å ha ledet Moss FK i fem sesonger i Eliteserien, gikk han til Fredrikstad FK. Der ledet han klubben opp fra 2. divisjon til Eliteserien på bare tre sesonger.

I 2006 ga han seg i Fredrikstad FK, etter blant annet også å ha ledet klubben til cupgull på Ullevål Stadion. Da begynte han i gamleklubben sin Rosenborg som sportsdirektør i en kort periode, før han flyttet tilbake til Moss.

Knut Torbjørn Eggen var en høyt respektert mann i det norske fotballmiljøet, og det var mange som lyttet godt etter når Knut Torbjørn snakket. Det er svært trist at han har gått bort, bare 51 år gammel. Han var en av norsk fotballs aller beste og mest erfarne menn. Knut Torbjørn vil bli dypt savnet. Våre tanker går nå først fremst til den nærmeste familien. Og vi lyser fred over Knut Torbjørn Eggens minne.

Hilsen

Eidsvoll og Råholt bibliotek, v/ Jan-Erik Nossum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar